Lives Journal 6

Lev Detela

 

OSLAVA V PLAMENIH

 

Kroglin shok

 

Zaradi neverjetnega pritiska pride do zloma. Vsega tega ni mogoche razumeti. Je izredno temno. Teorije razlichnih znanstvenikov, ki se ukvarjajo s tem vprashanjem, so napachne. Moramo jih obsoditi, ker so shkodljive za telo in imovino. Mnozhijo se hude sanje, ljudje se zvijajo pod tezhkimi obremenitvami. Te sanje so pravi bombni napadi na privatne osebe. Glave se premikajo v temi v neprimernih ekstazah. Zmaji, peklenshchki in hudobni angeli pojejo nespodobne pesmi in terorizirajo chloveshtvo. Mnogi odpovedo. Ne najdejo izhoda. V jutranjem mraku se shtevilni ustrelijo. Nekatere odkrijejo mrtve v kanalu. Vse to ima mochne zveze s sanjskim svetom. Tega razvozlati pomeni samo smrt razvozlati.

 

 

Oche kot ovojni papir

 

Dejstvo je, da nash oche sploh ni chlovek. Nekateri porochevalci pravijo, da spominja na steklenico piva, toda tudi tej trditvi lahko po vsej pravici ugovarjamo. Nekateri ljudje menijo, da je oche zhiv oblak, strashilo ali nekaj podobnega. Meni se vse to zdi domishljijski izrodek vechnih nergachev, ki se jim she predobro godi.

Natanchno vem, kaj je nash oche. Saj vendar potrebujemo tako strashilo, voditelja, ki nas pelje do vechnega miru.

Oche je po mojem mnenju kategorichni imperativ nashih moralnih nachel. Dokazano je, da stoji na krivih nogah. Vprashanje je le, zakaj lahko sploh stoji, saj je zlepljen iz ovojnega papirja.

Ja, saj se boste chudili, vendar je tako: Nash ljubi oche je narejen iz ovojnega papirja. Ker pa je tako nestabilen in mehak, ga moramo she posebno ljubiti. Saj nam hoche le dobro, rad nas ima, ves chas skrbi za nas in se trudi, da bi nam bilo lepo in prav.

Toda je zares zelo krhek. Dezh mu lahko temeljito nashkodi. Ker je narejen iz ovojnega papirja, ne prenese grozne vlazhnosti, voda lahko pomeni njegovo smrt. Pa tudi ogenj je njegov sovrazhnik. Ni sveti mocherad, ki se lahko okopa v ognju in potem vstane iz pepela v novo zhivljenje.

 

 

Ko gori Ognjeslava

 

Priche porochajo o velikih pozharih v lepem mestu Ognjeslava. Ljudje so begali po ulicah, iz strahu so jih zagrabili tezhki notranji krchi. Porochila o pozharih so bila grozovita. Vendar se lahko vprashamo, ali mesto Ognjeslava sploh obstaja. Nekateri zemljeslovci, ki so se o tem skushali pozanimati v starih knjigah, so sporochili, da kraja Ognjeslava niso mogli nikjer najti. Tako lahko postane potovanje v Ognjeslavo fantastichno potovanje, nevarna in neumna pustolovshchina. In nashe poti bo osvetljevalo nasprotnikovo topovsko bliskanje in rakete. Ognjeslava naj kar gori. Nimamo mochi, da bi pogasili te pozhare.

 

 

 

English